Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@17:00:24 GMT

راه پرداخت آسان و نیم بهای قبض آب

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۱۶۴۱۴

راه پرداخت آسان و نیم بهای قبض آب

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر تهرانی در شبانه‌روز حدود ٢٢٠ لیتر آب مصرف می‌کند. اگر جمعیت ثابت تهران را ١٢,٥‌میلیون نفر درنظر بگیریم، روزانه در پایتخت ٢‌میلیارد و ٥٧٠‌میلیون لیتر آب مصرف می‌شود اما خیلی راحت می‌توان این میزان مصرف آب را به حدود نصف رساند و در واقع هزینه قبض آب‌تان را نصف کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک ضرب و تقسیم ساده نشان می‌دهد درصورتی که قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب را ٣‌هزار تومان درنظر بگیریم، روزانه چیزی حدود ٨‌میلیارد و ٢٥٠‌میلیون تومان هزینه آب شرب تهرانی‌ها می‌شود. حالا شرکت آب و فاضلاب تهران دست به کار شده و درحال طراحی سامانه‌ تجهیز خانگی به ابزارهای کاهنده مصرف آب است.

آن‌گونه که نوذری‌پور، معاون شرکت آب و فاضلاب تهران به می‌گوید: در این روش شرکت‌های تولیدکننده، تجهیزات لازم برای کاهش مصرف را در خانه‌های افراد نصب کرده و متقاضیان هزینه‌های لازم برای نصب را به صورت اقساطی همراه با قبوض ماهیانه خود پرداخت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: سوتی فاحش شرکت آب و فاضلاب ملایر در صدور قبض مشترکان + عکس

برای نصب و تأمین تجهیزات کاهنده مصرف آب ٣ درجه درنظر گرفته شده است. اگر کسی خواهان پرداخت هزینه کمتری است، می‌تواند تنها درخواست نصب پرلاتور (سرشیرهای کاهش مصرف آب) را ارایه دهد. این پرلاتور که در بازار حدود ٥‌هزار تومان به فروش می‌رسد، هزینه کمتر از ٣٠‌هزار تومان برای متقاضیان خواهد داشت. استفاده از این سرشیرهای مصرف آب درخانه‌های پایتخت تا ٣٠‌درصد کاهش می‌دهد.

اما هزینه برای کسانی که خواهان تعویض فلاش‌تانک‌ها و نصب شیرهای الکترونیکی (چشمی) هستند، به‌ مراتب بسیار بیشتر از این مقدار است. به گفته او، در این حالت میزان مصرف بین ٥٠ تا ٦٠‌درصد کاهش خواهد یافت.


برای ابزار کاهنده مصرف آب چقدرخرج کنیم؟

حالا شاید برای شما این سوال پیش‌ بیاید که استفاده از این تجهیزات جدای از اثر آن در کاهش بحران آب، از نظر اقتصادی چقدر برای شما مقرون به‌صرفه است. هرچند که معاون شرکت آب و فاضلاب تهران معتقد است؛ مادامی که آب یک کالای ارزان و بی‌ارزش از نظر اقتصادی است، استفاده از این تجهیزات هیچ جذابیتی برای مردم ندارد، اما برخی از کارشناسان بر این باورند که درصورت سرمایه‌گذاری در این بخش، سرمایه در کمتر از چندماه به شخص بازمی‌گردد.

فهمی کارشناس منابع آب وزارت نیرو در این‌باره می‌گوید: چنانچه خانواده‌ای حدود ١٠٠‌هزار تومان برای تجهیز شیرآلات منزل خود به ابزار کاهنده هزینه کند، این میزان هزینه در کمتر از ٤ماه به او برمی‌گردد. به گفته او، استفاده از این تجهیزات ساده میزان مصرف آب شرب در خانواده‌های ایرانی را بین ٥٠ تا ٧٠‌درصد کاهش داده و آب‌بهای پرداختی توسط مشترکان را به نصف و حتی کمتر کاهش می‌دهد. فهمی بر این باور است که منافع حاصل از صرفه‌جویی در مصرف آب به قدری است که حتی وزارت نیرو می‌تواند به‌عنوان متولی این بخش تجهیزات لازم را در اختیار مردم قرار داده و هزینه آن را به صورت اقساطی در قبوض آب از مردم دریافت کند. حتی به نظر من با توجه به بحران آبی که این روزها اقتصاد ایران با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، اگر این تجهیزات به صورت رایگان هم توزیع شود، باز هم برای اقتصاد ایران می‌صرفد.

گفته‌های معاون آب و فاضلاب تهران نشان می‌دهد که فهمی چندان هم بیراه نمی‌گوید. «درحال حاضر قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آن با احتساب هزینه‌های سرمایه‌گذاری (‌تصفیه‌خانه، مخازن و سدها) حدود ٣‌هزار تومان است اما آن‌چه که از مردم دریافت می‌شود، حدود ٤٠٠ تومان به ازای هر مترمکعب است. به گفته نوذری‌پور، قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب بدون هزینه سرمایه‌گذاری (تنها با احتساب هزینه تصفیه و نگهداری) حدود ١٢٠٠ تومان است که حتی در این شرایط هم مردم تنها ٣٠‌درصد آن را پرداخت می‌کنند.

جایزه به اسراف
او که از طرفداران واقعی‌شدن قیمت آب در ایران است، ادامه داد: امروز ما در کشور خود به اسراف و مصرف بیشتر جایزه می‌دهیم. کجای دنیا چنین روشی مرسوم است. حتی در کشورهایی که با بحران آب مواجه نیستند، مصرف آب کمتر از ایران است.

این کارشناس منابع آب بر این باور است یارانه‌ای که می‌تواند به ایجاد فرصت‌های شغلی یا ارتقای سطح آموزش یا بهداشت مردم اختصاص پیدا کند، اکنون به مصرف بیشتر آب و انرژی تعلق می‌گیرد. تداوم این رویه به مصلحت نیست. این روش غلطی است که یارانه به مصرف بیشتر تعلق بگیرد. فرضا، اگر شما در یک روز، دو مترمکعب آب بیشتری مصرف کنید، دولت حداقل دو‌هزار تومان برای این کار جایزه داده است. برای مثال، اگر مصرف‌کنندگان برای مصرف هر مترمکعب آب ٤٠٠ تا ٥٠٠ تومان پول می‌پردازند، هزینه تصفیه، انتقال و توزیع آن، ١٥٠٠ تومان برای هر مترمکعب است. منابعی هم که در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، تقریبا رایگان است؛ نتیجه اختصاص این میزان یارانه آن است که ایران اکنون در شمار پرمصرف‌ترین‌های جهان قرار گرفته است.

چند‌ درصد مردمالگوی مصرف را رعایت می‌کنند
فهمی، کارشناس منابع آب وزارت نیرو در حالی معتقد است که میزان مصرف در میان ایرانیان در بخش‌های مختلف (صنعتی، کشاورزی و مردم) بدون توجه به بحران آبی در ایران صورت می‌گیرد که بر اساس آمار ارایه‌شده از مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ٧٦,٥‌درصد مشترکان شهری الگوی مصرف آب را رعایت می‌کنند.

آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد مصرف ٧٦,٥‌درصد جامعه شهری کمتر از الگوی مصرف یعنی کمتر از ٢٠ مترمکعب در هر دوره مصرف می‌کنند؛ ٢٦‌درصد از این مشترکان بین ٢٠ تا ٤٠ مترمکعب مصرف دارند و ١.٩‌درصد از مشترکان نیز بیش از ٤٠ مترمکعب آب در هر دوره مصرف می‌کنند. بررسی‌ها حاکی از آن است که مصرف ٥٢.٤‌درصد از مشترکان روستایی مطابق با الگوی مصرف است؛ یعنی کمتر از ١٥ مترمکعب مصرف می‌کنند؛ ٣٢.٥‌درصد بین ١٥ تا ٣٠ مترمکعب و ٣١‌درصد نیز بیش از ٣٠ مترمکعب آب مصرف می‌کنند.

بی‌تردید در شرایطی که ٩٤‌درصد جمعیت ایران در مناطقی ساکن هستند که با بحران آبی مواجه هستند، اهمیت توجه به روش‌های کاهش مصرف آب رادو چندان می‌کند.

هر دستگاه کولر آب یک نفر را می‌بلعد
شاید بد نباشد که بدانید هر دستگاه کولر آبی روزانه تا ٢٠٠ لیتر آب مصرف می‌کند که این میزان از استاندارد مصرف روزانه یک فرد ایرانی نیز بیشتر است. بنابراین می‌توان فرض کرد که هر خانوار (به‌طور متوسط چهار نفره) در صورتی که از یک کولر آبی استفاده کند، گویی یک نفر به سرانه افراد افزوده شده است. نشتی کولرها و تنظیم‌نبودن شناور آنها موجب هدررفت آب می‌شود؛ بنابراین در ابتدای فصل گرما کولرها باید سرویس شوند و از نشتی‌های شیر تأمین آب کولر، شیلنگ و اتصال‌های مربوط جلوگیری شود. آن‌گونه که کردوانی می‌گوید، مسئولان می‌توانند با آموزش‌دادن روش‌های مدیریت مصرف و راهکارهای ساده‌ای همچون استفاده از دوش‌ها و شیر‌های کم‌مصرف، مصرف آب را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

منبع: روزنامه شهروند

انتهای پیام/

 ابزار کاهنده مصرف به کمک خانواده ها می‌آید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دانستنی ها بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • (ویدئو) اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • اجاره‌بهای غرفه‌های نمایشگاه یک پنجم هزینه‌ها هم نیست
  • خرید امن و آسان از علی بابا با سپاهان همراه
  • هزینه ۳۵ درصد وجوه سیب‌زمینی انبار شده در اردبیل پرداخت شد
  • کاهش‌ شهریه برخی مدارس غیردولتی | امسال افزایش شهریه درصدی نیست بلکه... | هزینه فوق برنامه چند درصد شهریه است؟
  • کاهش سهم آموزش و پرورش از بودجه ۱۴۰۳ / ۶۳ درصد منابع دانشگاه فرهنگیان با کسر از حقوق دانشجومعلمان تأمین می‌‎شود